29 de gener de 2019

Òmnium atribueix la decisió del TS al "descrèdit acumulat" de la justícia espanyola a Europa

Òmnium atribueix la decisió del TS al "descrèdit acumulat" de la justícia espanyola a Europa
ÒMNIUM CULTURAL

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Òmnium Cultural ha atribuït aquest dimarts la negativa del Tribunal Suprem (TS) a deixar en llibertat el president de l'entitat, Jordi Cuixart, i la resta de presos independentistes, al "descrèdit acumulat" de la justícia espanyola a Europa.

En un comunicat, la defensa de Cuixart recorda que, en el cas que aquest intentés fugir del país, el jutge Manuel Marchena té a la seva disposició euroordres i altres instruments de cooperació amb els estats membres de la UE per reclamar l'extradició.

"Amb aquesta interlocutòria, l'Estat torna a quedar retratat. Ja desconfien dels seus socis europeus perquè saben que les acusacions que ens imputen no se sostenen", al·leguen.

A més, veuen un greuge que el TS argumenti que no els deixa en llibertat per les accions que fan o deixen de fer terceres persones, i afegeixen que segons la interlocutòria "l'existència d'estructures de país i líders polítics a l'exili servirien per donar cobertura davant una eventual fugida dels presos polítics".

També insisteixen a acusar el TS d'ignorar els drets humans i avisen que arribaran fins a instàncies internacionals perquè "aquests atacs contra els drets i les llibertats fonamentals no quedin impunes".

Contador

Més llegides