13 de febrer de 2019

Nissan reduirà la seva producció en uns deu mil vehicles a Barcelona

Nissan reduirà la seva producció en uns deu mil vehicles a Barcelona
NISSAN - ARCHIVO

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

La planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona reduirà la seva producció en uns deu mil vehicles, la qual cosa suposarà un 20% menys, i s'aplicarà en la primera part de l'any fiscal.

Fonts sindicals han informat a Europa Press que la direcció de la companyia els va comunicar aquest dilluns un pla de treball que contemplava la reducció de la producció entre l'abril i l'agost.

La producció de la línia 1 baixarà a causa de la voluntat de la companyia de centrar-se en la furgoneta elèctrica e-NV200 i deixar de produir la NV200 de combustió, cosa que implica menys producció a curt termini.

En la línia 2, on es fabrica la 'pick-up', també hi haurà una reducció, provocada per la volatilitat del mercat en alguns dels països als quals la planta de Barcelona exporta.

Per aquest motiu, la companyia també va comunicar una flexibilització de l'horari que els treballadors hauran de recuperar quan la producció ho requereixi.

La direcció de la companyia ha explicat que aquesta reducció no vol dir que la tendència de l'any fiscal vinent sigui així, perquè la producció pot recuperar-se en funció de la demanda.