La Moncloa assegura que la seguretat del president no s'ha vist mai compromesa i crida a "asserenar" el debat polític

La Moncloa assegura que la seguretat del president no s'ha vist mai compromesa i crida a "asserenar" el debat polític
8 de novembre de 2018 OSCAR DEL POZO - EUROPA PRESS

MADRID, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La seguretat del president, Pedro Sánchez, no es va veure compromesa en cap moment pel cas de l'home detingut per suposadament planejar un atemptat contra el cap de l'Executiu espanyol, han informat fonts del palau de La Moncloa, que han aprofitat per fer una crida a "asserenar" el debat polític.

"En cap cas s'ha vist compromesa la seguretat del president", ha assenyalat La Moncloa, després que aquest dijous hagi transcendit que fa tres setmanes es va detenir un home de 63 anys a Terrasa en relació amb un pla per matar Sánchez, presumptament com a venjança per l'ordre d'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos.

Segons l'entorn de La Moncloa, aquest tipus d'amenaces és una "constant" a la qual, malgrat tot, entenen que no han d'acostumar-se els espanyols.

Finalment, La Moncloa agraeix les mostres de solidaritat rebudes, i fa una crida a seguir treballant "per la serenor en el debat polític".

TIRADOR EXPERT

El detingut, que no tenia antecedents policials, era el millor tirador d'un club de tir olímpic, i suposadament tenia coneixements per modificar i fins i tot construir armament.

Va ser denunciat per una usuària d'un xat privat de Whatsapp en el qual participava en veure que sol·licitava suport logístic per cometre l'atemptat, per obtenir l'agenda d'actes del president i la seva localització concreta.