2 de febrer de 2019

Miquel Iceta (PSC) demana un judici amb garanties i assegura que la sentència no està escrita

Collboni defensa que els PGE preveuen un augment de 80 milions per a beques universitàries

Miquel Iceta (PSC) demana un judici amb garanties i assegura que la sentència no està escrita
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat que el judici pel procés independentista que començarà pròximament sigui amb garanties i independència judicial i ha assegurat que no creu que la sentència estigui escrita, perquè això "seria una fallada total del sistema".

En l'acte 'Ciutats i Universitats' celebrat aquest dissabte a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB), Iceta ha assegurat que "això no es produirà" i ha desitjat que en el judici s'escoltin a totes les parts implicades.

També ha afirmat que la celebració del judici és "l'evidència del fracàs de la política" i ha sostingut que hi ha elements que s'haurien d'haver estalviat, després del que ha culpat a l'anterior Govern central de ser incapaç de dialogar.

A més, ha qualificat d'equivocada la decisió del Govern de "saltar-se la legalitat" i ha insistit que aquesta situació només té sortida a través del diàleg, després del que ha lamentat que aquest divendres no se celebrés la taula de diàleg entre el Govern i els partits.

No obstant això, ha celebrat que s'hagi ajornat al dimarts, i ha desitjat que aquesta trobada serveixi per posar coses en comú i superar aquesta situació, "per poder tornar a jugar bé les cartes", ha afegit el líder socialista.

Iceta ha criticat que en els últims anys a Catalunya s'hagi parlat "d'un sol tema" i ha demanat que es connecti millor l'universitat amb el territori, ja que considera que Catalunya té bones cartes a la mà, però que no s'estan jugant bé.

PGE I UNIVERSITATS

En la seva intervenció, el candidat del PSC a l'Alcaldia del Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) preveuen un augment en 80 milions d'euros per a beques universitàries a Catalunya, i que aquest increment beneficiaria a 120.000 estudiants.

El candidat socialista també ha sostingut que Barcelona té com assignatura pendent la seva interrelació amb les universitats, ha afegit que s'ha aconseguit fer de la ciutat un campus, en termes de morfologia urbana, però ha trobat a faltar que les universitats tinguin "un rol concret a la ciutat".

En aquest sentit ha proposat impulsar un centre que connecti la ciutat amb les seves universitats i centres d'investigació, també tenint en compte l'àrea metropolitana, "per acabar de ser una ciutat de coneixement i talent, a nivell de projecció internacional".

Ha reiterat que Barcelona necessita transparència en el coneixement i implicar a les universitats en la promoció de la ciutat internacionalment, per atreure "un determinat tipus de turisme, talent i inversions productives".

Contador

Més llegides