Marín Quemada (CNMC) xifra en 15.000 milions l'estalvi per l'acció de Competència de la UE

Marín Quemada (CNMC) xifra en 15.000 milions l'estalvi per l'acció de Competència de la UE
8 de novembre de 2018 EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'activitat de la comissària de Competència de la Unió Europea (UE), Margrtehe Vestager, des del seu nomenament el 2014, s'ha traduït en un estalvi per als consumidors europeus de l'ordre de 18.000 milions d'euros, xifra equivalent al 0,2% del PIB de la UE, segons ha destacat José María Marín Quemada, president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d'Europa Press.

"La tenacitat és una característica subratllada en la comissària. Una de les seves qualitats fonamentals", ha elogiat Marín Quemada durant la presentació de la comissària Vestager, i ha afegit que l'objectiu de la danesa ha estat que els mercats funcionin. "Aconseguir uns mercats europeus més competitius i, independentment de la grandària de les empreses, que respectin les regles del joc", va subratllar.

En aquest sentit, el president de la CNMC ha recordat que des del seu nomenament el 2014, la comissaria sota la direcció de Vestager ha investigat i sancionat un número "rècord" d'infraccions anticompetitives, fins a un total de 89, i ha imposat sancions per valor de 7.000 milions, així com la recuperació d'importants ajudes d'estat indegudes. "Només el 2017 s'han recuperat més de 18.000 milions d'euros", va indicar.

"Aquesta activitat s'ha traduït en un estalvi molt important. Entorn del 0,2% del PIB de la UE. Amb dades del 2016, això suposa un estalvi de prop de 15.000 milions d'euros", va declarar Marín Quemada.