8 de desembre de 2018

Lleida exigeix a la Generalitat que cedeixi pisos a ajuntaments o faciliti que ho facin els bancs

Deixa de sancionar la banca per tenir habitatges buits després de la resolució del TSJC que assenyala que els consistoris no tenen competència

Lleida exigeix a la Generalitat que cedeixi pisos a ajuntaments o faciliti que ho facin els bancs
EUROPA PRESS

LLEIDA, 8 Des. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Lleida, el socialista Fèlix Larrosa, ha reclamat a la Generalitat que traspassi als ajuntaments els pisos buits que rep dels bancs en cada municipi o que permeti a les entitats bancàries formalitzar convenis directament amb els consistoris.

En una entrevista d'Europa Press, Larrosa ha assenyalat que els ajuntaments estan assumint competències que no els corresponen en diversos àmbits, com l'habitatge, i que s'estan trobant amb la dificultat que els bancs formalitzen les cessions directament a la Generalitat i que després aquests habitatges no arriben a l'àmbit municipal.

"La setmana passada, en una reunió en què hi havia representants de la banca d'àmbit territorial els vaig demanar més implicació perquè ells són grans propietaris d'habitatge i la seva resposta va ser que ells signaven convenis amb la Generalitat", ha afirmat Fèlix Larrosa.

"Els pisos no són paquets que es porten d'aquí cap allà. Els pisos estan a les ciutats. Si, per exemple, a Lleida són propietaris de 200 pisos que han cedit a la Generalitat, jo vull saber on estan aquests habitatges", ha recalcat l'alcalde, que xifra en 620 pisos dedicats a habitatge social els gestionats en l'actualitat pel consistori.

L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament no continuarà sancionant els bancs com a grans forquilles d'habitatges que tenen pisos buits perquè la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat que el consistori no té competència.

"De moment hem hagut de paralitzar tots els expedients perquè el jutge pot sumar els costos del procés", ha agregat l'alcalde.

"Què més puc fer? Compro pisos de tempteig d'acord a limitacions pressupostàries perquè haig de donar sortida a situacions de complexitat. Resulta que l'administració superior no m'acaba d'ajudar perquè o no fa pisos de promoció pública o els que gestiona tampoc m'acaben arribant", ha lamentat Larrosa.

Per a l'alcalde, la part no comptabilitzada dels compromisos que li corresponen a la Generalitat i està assumint l'Ajuntament és més important que les factures pendents, i, en aquest sentit, ha recordat que el Govern va deixar sense pagar el 50% de les guarderies municipals i que malgrat això a Lleida no se'n va tancar cap.