5 de febrer de 2019

Les VTC aconsegueixen 300 llicències més al gener i superen les 13.400 en ple conflicte amb el taxi

Barcelona suma una llicència i es manté com a segona ciutat amb més cotxes, un total de 2.284 al gener

Les VTC aconsegueixen 300 llicències més al gener i superen les 13.400 en ple conflicte amb el taxi
RICARDO RUBIO/EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

El sector de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) va obtenir 306 noves llicències durant el passat mes gener, amb la qual cosa va sumar 13.431 autoritzacions en ple conflicte entre aquest sector i el del taxi, segons el registre oficial del Ministeri de Foment.

Aquestes dades mostren la proporció de cotxes que donen servei a plataformes com Uber o Cabify de gairebé un per cada cinc taxis, lluny de la ràtio d'un per trenta que la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre (LOTT) estableix per atorgar llicències a aquests dos transports urbans.

El nombre de noves llicències de VTC obtingudes al gener és superior a les 240 del desembre, però inferior a les 321 i 422 dels mesos d'octubre i novembre, respectivament.

No obstant això, aquest continu augment d'autoritzacions no respon a concessions administratives, sinó a resolucions judicials fruit del buit legal que el sector va registrar entre els anys 2009 i 2015.

El nombre de cotxes que donen servei a Uber o Cabify segueix així augmentant coincidint amb el conflicte obert entre aquest sector i el del taxi, fonamentalment a les ciutats de Madrid i Barcelona.

MADRID I BARCELONA

El passat mes de gener, les VTC van sumar 73 noves llicències a Madrid, on el sector del taxi suma dues setmanes de mobilitzacions i aturades indefinides en demanda d'una regulació per a aquest sector, que ja compta amb 6.632 cotxes a la capital.

D'aquesta manera, Madrid es consolida com la ciutat amb més cotxes de VTC, atès que aclapara gairebé la meitat del total nacional i presenta un ràtio d'un vehicle d'aquest tipus per cada dos taxis.

Després se situa Barcelona, on, no obstant això, les companyies de VTC van anunciar aquest divendres passat que deixaven d'operar en entrar en vigor la nova normativa aprovada pel Govern que obliga a contractar aquest tipus de cotxes amb una antelació mínima de quinze minuts.

A tancament de gener, circulaven per Barcelona 2.284 cotxes de VTC, amb prou feines un més que un mes abans, però que mostraven una proporció d'un per cada cinc taxis.

En tercer lloc es manté Màlaga, amb 1.255 llicències, 71 més que un mes abans i una per cada dos taxis, per davant de Sevilla amb 222, una per cada deu taxis, i les illes Balears amb 214, una per cada deu taxis.

En el cas del País Basc, on s'ha acordat obligar a contractar un VTC amb una hora d'antelació, aquest sector suma 107 llicències repartides a les tres províncies, davant de 2.139 taxis, la qual cosa projecta un ràtio d'un vehicle d'aquest tipus per cada vint taxis.