Les vendes a les grans superfícies van disminuir un 0,7% interanual al novembre

Les vendes a les grans superfícies van disminuir un 0,7% interanual al novembre
11 de gener de 2019 EROSKI - ARCHIVO

BARCELONA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

L'índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents va disminuir un 0,7% al novembre respecte al mateix mes de l'any anterior, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Aquesta xifra és a causa de la la caiguda de les vendes de productes alimentaris (-1,7%), atès que les vendes de la resta de productes no han variat, ha informat aquest divendres la Generalitat en un comunicat.

En l'acumulat fins al novembre, l'índex ha baixat un 2,5% respecte a l'any anterior, perquè les vendes acumulades en aquest període han experimentat variacions negatives tant dels productes d'alimentació (-2,4%) com de la resta de productes (-2,5%).

A preus constants, és a dir, sense l'efecte de preus, l'índex mostra una disminució interanual del 2,4% al novembre del 2018, mentre que en l'acumulat dels 11 primers mesos de l'any la caiguda ha estat del 4%.

Les vendes de productes alimentaris a preus constants van patir una disminució del 3,5%, mentre que les de productes no alimentaris es van reduir l'1,7%.

Contador

Més llegides