Les joventuts d'ERC rebutgen tant aprovar com tramitar els PGE

Les joventuts d'ERC rebutgen tant aprovar com tramitar els PGE
14 de gener de 2019 ERC

BARCELONA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

Les joventuts d'ERC (Jovent Republicà) s'han mostrat aquest dilluns partidàries de rebutjar tant l'admissió a tràmit com l'aprovació final dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE): "Ni tramitar ni aprovar".

En diverses publicacions recollides per Europa Press, han al·legat que no es compleixen les dues condicions bàsiques: "Frenar la repressió judicial i policial" contra els independentistes, i el reconeixement per part del Govern central del dret d'autodeterminació de Catalunya.

A més, recorden que el president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, ja ha dit que pensa esgotar la legislatura, per la qual cosa conclouen que, si no hi ha PGE, tampoc hi haurà risc imminent d'un avanç electoral que eventualment situï el PP, Cs i Vox com les forces majoritàries al Congrés.

Reivindiquen que l'independentisme ha estat generós fins avui perquè va donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy "sense negociar res a canvi", i conclouen que no es pot repetir aquest escenari i donar suport als PGE sense contrapartides en presos i en autodeterminació.

Jovent Republicà també defensa que algunes de les mesures socials dels PGE, com l'augment del salari mínim, podran entrar en vigor sense necessitat que tirin endavant els comptes, per la qual cosa podrà "avançar socialment la classe treballadora".

Conclouen que l'augment en inversions que es recull als PGE "no és cap gest ni cap oferta" perquè es tracta del simple compliment de l'Estatut, cosa que consideren que l'Estat hauria d'aplicar amb o sense comptes.

La joventuts d'ERC s'han pronunciat abans que ho faci la direcció del partit, que fins ara s'ha mostrat contrària a rebutjar els PGE en la votació final, però no han pres una decisió definitiva sobre si tramitar-los o no.

Contador

Més llegides