26 de gener de 2019

L'Audiència de Barcelona jutja un antic detectiu de Mètode 3 per un presumpte segrest

L'Audiència de Barcelona jutja un antic detectiu de Mètode 3 per un presumpte segrest
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

La Secció 21 de l'Audiència de Barcelona jutjarà a partir del proper dimarts l'antic detectiu de Mètode 3 Julián Peribáñez i a altres tres persones per presumptament segrestar a una dona a la qual reclamaven un deute de 25.000 euros per una operació immobiliària fallida el 2013.

Peribánez i els altres tres acusats s'enfronten a una petició de condemna de la Fiscalia de vuit anys de presó per un presumpte delicte de segrest, la prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys d'un quilòmetre fins a deu anys més a la condemna, i d'indemnitzar-la amb 8.000 euros.

A més, el Ministeri Públic demana condemnar a una multa de 480 euros al principal acusat, amb qui la víctima havia fet el negoci immobiliari, per una falta de lesions en haver-li propinat un cop de puny.

Segons el relat de la Fiscalia, els fets es remunten al 29 de juliol del 2013, quan un acusat, Moisés C.V., va trucar la víctima per reclamar-li 25.000 euros que li havia lliurat en concepte d'intermediària per a una operació immobiliària.

En la conversa van acordar anar al despatx del responsable de l'operació per comprovar la situació de la mateixa, descobrint que havia estat desnonada i que no aconseguien contactar amb aquesta persona.

Llavors, aquest processat va insultar i va copejar la cara a la dona, sempre segons la fiscal, i al costat de Peribáñez, que estava amb ell, "van ficar" la dona a la part posterior d'un vehicle llogat, que conduïa l'exdetectiu.

El processament Moisés C.V. va amenaçar la dona amb que la portaria a un pis i la tindria tancada fins que li retornés els diners, i va avisar a un altre acusat, Manuel P.P., perquè preparés l'immoble on pretenia tancar la víctima.

"TANCADA"

Des de les 19 hores del 29 de juliol els acusats van mantenir la dona sota custòdia, en un pis de Julián Peribánez a Gavà (Barcelona) i en un altre immoble del processament Iván G.P. al Prat de Llobregat (Barcelona), "llocs on la víctima va estar tancada i privada de la seva llibertat ambulatoria", afirma la fiscal.

Durant la seva captivitat, segons el relat de la fiscal, els processats la van deixar utilitzarr el seu mòbil per fer gestions per aconseguir els diners que li exigien per alliberar-la, i durant aquest temps la cunyada de la dona va enviar 3.000 euros per gir postal, i un amic del marit altres 491,85 euros, que ara la fiscal reclama.

A les 13.15 hores de el 1 d'agost del 2013, els processats Manuel P.P. i Iván G.P. van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra quan sortien al costat de la víctima d'una oficina de correus de Gavà on havien anat a cobrar un gir del marit de la víctima, i ella va poder ser alliberada.

Per aquests fets van estar a la presó provisional Moisés C.V. i Manuel P.P. entre el 4 d'agost del 2013 i el 10 de setembre d'aquest any.

Contador

Més llegides