L'ANC presenta una campanya per fomentar el consum en empreses afins al sobiranisme

L'ANC presenta una campanya per fomentar el consum en empreses afins al sobiranisme
8 de novembre de 2018 EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest dijous la campanya 'Consum estratègic' que vol fomentar entre els ciutadans el consum en empreses que "responguin a uns valors de lliure mercat, de no-ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans" de Catalunya.

En roda de premsa, un dels responsables de la iniciativa, David Fernández, ha assegurat que no faran cap llista de bones i males empreses, sinó que seran la pròpies companyies que volen "contribuir en la República catalana" les que es podran inscriure en un lloc web.

Al mateix web també es podran inscriure consumidors interessats en aquest tipus de 'consum estratègic', i la campanya posarà en contacte uns i altres: l'ANC farà de "corretja de transmissió" entre els consumidors i les companyies.

Paluzie ha argumentat que l'octubre del 2017 no es va poder fer efectiva la declaració d'independència que va aprovar el Parlament, i aquesta campanya busca preparar la ciutadania i el teixit empresarial per quan hi hagi un "nou embat democràtic" per assolir una República catalana.

En el marc de la mateixa campanya, l'entitat independentista repartirà als ciutadans un fullet per promocionar la iniciativa i amb una enquesta perquè, segons les respostes que es donin, la gent pugui saber si el seu consum "ajuda la República catalana" o no.