5 de desembre de 2018

L'ANC prepara diverses protestes contra el Consell de Ministres del 21 de desembre a Barcelona

L'ANC prepara diverses protestes contra el Consell de Ministres del 21 de desembre a Barcelona
TWITTER ANC

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

L'ANC prepara diverses mobilitzacions de protesta contra la celebració el proper divendres 21 de desembre a Barcelona d'una reunió del Consell de Ministres.

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, han demanat als seus seguidors que es reservin aquella data perquè "la dignitat torna al carrer".

L'entitat independentista no precisa encara en què consistirà la protesta, encara que sí que avisa que no serà "ni fer un cercle, ni un llaç de llum".

En el cartell en el qual s'anticipen les mobilitzacions, l'ANC critica que traslladar la reunió del Consell de Ministres a Barcelona és el símbol que "l'Estat opressor visita la colònia 1 any després de la victòria independentista en unes eleccions imposades".

L'ANC es refereix al fet que la data escollida pel Govern central coincideix amb el primer aniversari de les eleccions catalanes del 2017, que van ser convocades pel llavors president Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155.

L'entitat anuncia aquestes mobilitzacions el dia després que la portaveu del Govern, Elsa Artadi, considerés que hi ha "un punt de provocació" en què el Consell de Ministres sigui el 21 de desembre.