2 de febrer de 2019

L'ANC es plantarà davant la Generalitat des del dilluns fins a març per demanar la república

Les concentracions es faran de 9 a 21 i es desplegarà una pancarta

L'ANC es plantarà davant la Generalitat des del dilluns fins a març per demanar la república
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'ANC es plantarà des d'aquest dilluns fins a el 1 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, per exigir al Govern que compleixi amb "el mandat" de l'1-O i implementi la república.

Segons un correu electrònic dirigit als socis de l'ANC, al que ha tingut accés Europa Press, a partir del 4 de febrer i durant 20 dies --sense explicar els caps de setmana--, cridaran la ciutadania a concentrar-se a la plaça de 9 a 21 per recordar el Govern la seva "obligació que dur a terme el mandat que el poble de Catalunya li va donar l'1 d'octubre de 2017".

També està previst desplegar una pancarta sota el lema 'Què esteu fent per aplicar el mandat de l'1 d'octubre?': "Mentre no tirem endavant aquest mandat estarem permetent que la repressió faci el seu efecte i nosaltres, el poble mobilitzat, estem aquí. És necessari que el Parlament i el Govern facin la seva part", demana l'ANC.

Per fer possible aquestes accions, que impulsen les territorials del Barcelonès, l'ANC reclama la implicació de voluntaris, als quals demana que s'apuntin els dies de la convocatòria i facin les "màximes hores possibles".

"Per què estem en un Govern autonomista i permetem que hi hagi aquesta farsa de judici?", pregunta l'entitat, que considera que és perquè no s'ha aplicat el resultat de el 1-O, i per això volen canalitzar la seva ràbia i indignació a qui pot revertir la situació, el Govern i Parlament, diuen.

VÍDEO

Precisament l'ANC va llançar la setmana passada un vídeo en xarxes socials on criticava el Govern de Quim Torra, al que acusava de ser "autonomista" i d'haver incomplit totes les promeses que va fer en el seu moment per avançar cap a la independència de Catalunya.

Per a l'entitat que lidera Elisenda Paluzie, els incompliments són: no haver investit a Carles Puigdemont; no haver restituït al Govern cessat amb el 155; no haver aprovat 16 lleis suspeses pel TC en la passada legislatura; no haver recuperat el ple funcionament de la hisenda catalana, i no haver creat una assemblea de càrrecs electes.

Contador

Més llegides