4 de febrer de 2019

L'ANC es mobilitzarà en una vintena de ciutats europees quan se celebri el judici de l'1-O

Paluzie veu "poc realista" gestionar l'autonomia a l'espera d'un referèndum pactat

L'ANC es mobilitzarà en una vintena de ciutats europees quan se celebri el judici de l'1-O
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha anunciat aquest dilluns que l'entitat organitzarà, en coincidència amb l'inici al Tribunal Suprem del judici al referèndum de l'1 d'octubre del 2017, una vintena de mobilitzacions en "una vintena" de ciutats europees, entre elles Brussel·les i Londres.

En declaracions als mitjans, ha explicat que les concentracions les duran a terme les assemblees exteriors de l'ANC amb l'objectiu d'obtenir la "màxima mobilització i impacte", i que la de la capital britànica es farà a Downing Street --carrer de la residència de la primera ministra-- amb el suport del grup parlamentari de Westminster sobre Catalunya.

Aquestes accions es duran a terme en paral·lel a les mobilitzacions unitàries que l'ANC durà a terme juntament amb altres entitats i partits independentistes per expressar el seu rebuig al judici de l'1-O.

"Som molt conscients que d'aquest judici no en podem esperar res: la sentència la tenen decidida" amb la voluntat de reprimir el moviment sobiranista perquè abandoni els seus objectius, ha assegurat Paluzie.

La líder de l'ANC, que es desplaçarà a Madrid el dia de l'inici del judici, ha fet una crida a no claudicar i a seguir lluitant: "La independència depèn de nosaltres. No ens vindrà ningú a ajudar. No hi haurà solucions màgiques. Només la farem nosaltres i fer-la vol dir tothom: Govern, Parlament i poble mobilitzat".

Amb aquesta finalitat, l'entitat ha iniciat aquest dilluns una concentració davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que pretén repetir durant 20 dies de les 9.00 a les 21.00 hores per instar el Govern a fer efectiva la República: "La independència es va declarar, però no es va fer efectiva".

"Ha passat més d'un any i sovint veiem molt soroll i discussions entre partits", ha criticat Paluzie, que ha puntualitzat que la campanya no es personalitza en el president de la Generalitat, Quim Torra, sinó en el conjunt del Govern, del qual no veuen passos perquè Catalunya es converteixi en un estat.

Així, ha recordat que s'han incomplert les promeses de la campanya i ha assegurat que "quedar-se tranquil gestionant l'autonomia i esperant a que arribi un referèndum acordat sembla que és ser poc realista".

"PRESSIONAR EL GOVERN"

La campanya davant de la Generalitat ha començat aquest dilluns amb una vintena de manifestants sota l'organització de l'assemblea territorial de la Dreta de l'Eixample, el coordinador de la qual, Josep Molins, ha detallat que no es tracta d'una acampada sinó d'una concentració "sostinguda durant aquests 20 dies".

"Sense pretendre que hi hagi gaire gent, sinó que durant els 20 dies aquesta acció es dugui a terme continuadament" i es traslladi davant el Parlament quan se celebri un ple, com aquest dimecres i dijous.

"L'objectiu no és anar contra el Govern, sinó pressionar-lo, que és el que millor ha sabut fer l'ANC des que va néixer", ha sentenciat Molins.