2 de febrer de 2019

L'ANC acaba la protesta a la seu de la CE a Barcelona i anuncia "accions més directes"

L'ANC acaba la protesta a la seu de la CE a Barcelona i anuncia "accions més directes"
@ASSEMBLEA

BARCELONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'ANC ha acabat aquest dissabte sobre les 11 hores la protesta a l'interior de la seu de la Comissió Europea (CE) i el Parlament Europeu a Barcelona i la presidenta de l'entitat sobiranista, Elisenda Paluzie, ha anunciat futures "accions més directes".

En declaracions davant la seu, al passeig de Gràcia, ha assegurat que hi ha una situació de repressió política i ha apostat per canviar la manera de mobilitzar-se de l'ANC per "afeblir els pilars" de l'Estat, que, al seu parer, exerceix opressió.

"Nosaltres molestarem tant com puguem a l'Unió Europea", ha afirmat Paluzie, que ha concretat que no seran reactius i no deixaran que els marquin l'agenda, després del que ha exclamat que el judici serà una oportunitat per reforçar el seu objectiu de fer efectiva la independència.

Ha demanat que no es normalitzi aquesta situació i ha explicat que aquesta etapa serà "diferent i molt complicada", després del que ha insistit a canviar la manera de mobilitzar-se però seguint sempre la lluita no violenta i la resistència pacífica.

La presidenta de l'ANC ha cridat a passar "de la denúncia, a pensar en termes de poder" i ha acusat la UE de ser còmplice de l'opressió de l'Estat, una actitud que ha qualificat de vergonyosa.

PRINCIPIS FUNDADORS

Ha sostingut que "la Comissió Europea i la UE porten anys en una deriva burocràtica autoritària, i ha criticat que estan oblidant els principis que la van fundar, com el respecte pel diàleg i la sobirania dels pobles.

"Si la UE oblida els seus principis i no els fa complir dins, no tindrà cap paper al món, no podrà exigir als altres el que no fa complir a la seva casa", ha destacat Paluzie.

A més, ha defensat que el dret a l'autodeterminació està al nucli d'Europa, i que molts dels seus estats membres no ho podrien ser-ho si no haguessin exercit aquest dret i no fossin independents, i ha citat com exemples a Alemanya, Eslovènia, Croàcia, República Txeca i Eslovàquia.

Per la seva banda, el vicepresident de l'ANC, Josep Cruanyes, ha s'ha preguntat si l'Unió Europea farà el mateix que el 1945, quan van derrotar el feixisme després de la Segona Guerra Mundial, i ha insistit: "Tornarem a ser un dany col·lateral dels interessos dels estats?".

El portaveu del tancament, Jordi Vilanova, ha lamentat "la falta de representativitat de l'UE" i ha explicat que han enviat una carta a Brussel·les i que estan assabentats de la seva acció i de per què l'han realitzat.

Un total de 14 persones han passat la nit entre el divendres i aquest dissabte a la seu de la CE i el Parlament Europeu a Barcelona en el marc d'aquesta protesta de l'ANC.

El diputat de JxCat al Parlament, Francesc de Dalmases, també ha intervingut i ha afirmat que no renunciaran a Europa, però que "el pitjor servei que pot fer l'UE és donar la raó als quals avalen la repressió i la judicialització".

Contador

Més llegides