La Mostra Internacional de Pastisseria reuneix vuit pastissers de renom internacional fins aquest dilluns
BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -
El sector de l'alta pastisseria es reuneix aquest cap de setmana en la quarta edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicen dels Horts (Barcelona) amb l'objectiu de donar visibilitat al sector, reforar la seva imatge i "poder arribar a la gent", ha explicat el director creatiu de la fira, Eugeni Muñoz.
La Mostra té l'objectiu de mostrar la feina de l'alta pastisseria a la ciutadania, cosa que "el món de la cuina ha fet molt bé per acostar-se a la gent", ha valorat Muñoz en una entrevista d'Europa Press.
Per aconseguir-ho, la fira reuneix vuit pastissers de renom, entre els quals es troben Xavier Donnay, guardonat com el millor pastisser del món al 2020; Carme Ruscalleda i el francs Michel Willaume, amb l'objectiu de mostrar la seva feina al gran públic.
"És molt important que aconseguim donar visibilitat al sector", ha subratllat Donnay, en declaracions a Europa Press, i assegura que la pastisseria no ha sabut arribar a la gent i transmetre l'ofici.
Per al pastisser és clau per exemple que "si demanes a algú que et digui el nom de quatre pastissers, no pot, per sí que podria dir el de deu cuiners".
El director dels premis Fava de Cacau de la Mostra, Marc Balaguer, se suma a la reflexió i reclama que el sector necessita "reforar la imatge de la pastisseria artesanal i comunicar al mxim els bons usos del sector perqu se'l relacioni amb la qualitat".
REFERENT INTERNACIONAL
Muñoz, mxim responsable de la fira juntament amb l'Ajuntament de Sant Vicen dels Horts, apunta que l'objectiu és que en un termini mxim de dos anys la mostra es converteixi en un referent internacional" del sector pastisser, motiu pel qual preveuen fer traduccions simultnies de les demostracions, que aquest any es faran majoritriament en castell, tot i que també en catal i angls.
La pandmia ha provocat que l'actual edició no es pugui fer en format físic i les demostracions es faran en 'streaming', cosa que "tot i que encara és una incgnita, pot fer que arribi a més gent", apunta Muñoz.
LES 50 MILLORS PASTISSERIES DE CATALUNYA
Durant la mostra es lliuraran els premis Fava de Cacau, que guardona a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya després d'una valoració general de l'establiment que dur a terme un grup de set jutges.
El jurat valora tant l'establiment (esttica, organització i tracte al client) com la degustació dels productes, la varietat, la innovació i la seva histria.
Balaguer ha subratllat l'objectiu dels premis: "Obrir el sector al públic, perqu moltes vegades ens centrem només en el món professional i els clients no saben com treballem".