5 de desembre de 2018

L'Aeroport Andorra - La Seu reclama a l'Estat accelerar els tràmits per operar amb GPS

La Taula estratègica demana que puguin arribar aeronaus de fora de l'espai Schengen

L'Aeroport Andorra - La Seu reclama a l'Estat accelerar els tràmits per operar amb GPS
EUROPA PRESS

LLEIDA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La Taula estratègica de l'aeroport d'Andorra - la Seu, de la Seu d'Urgell (Lleida), ha acordat aquest dimecres per unanimitat demanar a l'Estat accelerar els tràmits perquè la instal·lació disposi del sistema IRF, que permet als avions operar amb sistema GPS i, per tant, aterrar en circumstàncies de menys visibilitat.

Aeroports de Catalunya va iniciar els tràmits per obtenir aquest sistema fa dos anys i mig, i encara s'està a l'espera de l'aprovació per part de l'Estat, ha assegurat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

"Tenir el GPS permetrà operar companyies de touroperació amb previsions més regulars tant en temporada d'estiu com d'hivern", ha destacat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.

Una altra exigència de la Taula a l'Estat és obrir les operacions a aeronaus que arribin fora de l'espai Schengen, perquè les obres per tenir l'aeroport a punt estan fetes des del 2016.

"Hem d'aprofitar el potencial de l'aeroport i des de la Generalitat el que fem és treballar intensament per disposar del millor aeroport comercial", ha remarcat Gavín.

I ha donat a conèixer els bons resultats de la instal·lació, que ha tancat el mes de novembre amb un 30% més d'operacions que l'any passat.

Segons les seves dades, al novembre de l'any passat va haver-hi 3.380 operacions i aquest any han estat 4.411, unes xifres que, segons Gavín, "mostren el bon funcionament d'aquest aeroport que ajuda a impulsar la competitivitat del territori".