12 de febrer de 2019

L'advocat de Junqueras afirma que la causa "atempta contra la dissidència política"

L'advocat de Junqueras afirma que la causa "atempta contra la dissidència política"
POOL

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'advocat de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva, Andreu Van Den Eynde, ha estat el primer a intervenir en el judici pel procés independentista que ha començat aquest dimarts al Tribunal Suprem, i ha afirmat que aquesta causa "atempta contra la dissidència política".

"Ens trobem davant d'un judici excepcional perquè s'han produït excepcions que afecten el nucli dur dels drets fonamentals", ha afirmat en l'inici del torn d'una hora que li ha concedit el president del tribunal, Manuel Marchena, per exposar el seu al·legat.

Intervé en el torn de les anomenades qüestions prèvies, destinades a exposar possibles vulneracions de drets fonamentals abans de començar el judici en si amb els interrogatoris dels processats.

"Haig de parlar de dret penal democràtic, no farem una defensa política sinó defensar valors i drets humans", ha manifestat l'advocat, que ha al·ludit a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre l'opositor prokurd Demirtas que en el seu judici" té a veure amb el silenciamient de la dissidència política i sobre com es pot utilitzar la presó provisional per afectar l'agenda política".

Ha qüestionat també que es digui que la causa no té un vessant polític perquè la primera resolució del jutge instructor Pablo Llarena, en la qual es va decidir l'ingrés a presó de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, es deia que no hi havia una solució pacífica per al conflicte a Catalunya: "L'autodeterminació és la fórmula que no existeixin conflictes al món", ha afegit.

Contador

Més llegides