10 de juliol de 2019

JxCat exigeix a ERC parlar de "reversió" de pactes amb el PSC a totes les institucions

JxCat exigeix a ERC parlar de "reversió" de pactes amb el PSC a totes les institucions
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha exigit aquest dimecres a ERC parlar i avançar en la "reversió" de pactes amb el PSC a totes les institucions, així com que els comuns verbalitzin públicament si estan disposats a abstenir-se en un govern en el qual hi sigui present el seu espai polític.

"La unitat estratègica de l'independentisme ha de mantenir-se els 365 dies de l'any en qualsevol situació i institució. Això significa a la Diputació però també als ajuntaments", ha recalcat en declaracions als passadissos de la Cambra.

També ha instat els republicans a aclarir els números dels possibles pactes que es poden configurar a la Diputació de Barcelona, després de reiterar que l'oferta d'ERC perquè JxCat presideixi aquest ens supramunicipal "té molt de màrqueting polític" atès que els comuns han d'abstenir-se perquè sigui possible.

"Mentre els comuns repeteixin que la seva fórmula és un govern d'esquerres a la Diputació i que no permetran un govern en el qual hi sigui JxCat, l'opció amb ERC no surt", ha apuntat.

En preguntar-li per la concentració que ha convocat aquest dimecres l'ANC per protestar contra els pactes de JxCat i ERC amb els socialistes, ha assegurat que no seran ells els que censurin l'actitud "d'una entitat o una altra a l'hora de convocar la gent per expressar el seu malestar en relació a una posició política".

Contador

Més llegides