JxCat demana a Torrent mesures després que Sierra (Cs) digués "supremacista" a Borràs en el ple

JxCat demana a Torrent mesures després que Sierra (Cs) digués "supremacista" a Borràs en el ple
9 de novembre de 2018 CEDIDA

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

JxCat ha registrat un escrit aquest divendres al Parlament adreçat al president de la Cambra, Roger Torrent, en el qual demana que prengui mesures després que la diputada de Cs Sonia Sierra digués a la consellera de Cultura, Laura Borràs, que és "una supremacista".

El document, recollit per Europa Press, assenyala que aquesta situació és reprovable i que Sierra va utilitzar paraules "clarament ofensives" contra Borràs.

Alerta que aquestes paraules "ja s'han reiterat diverses vegades", per la qual cosa insten Torrent a utilitzar la seva facultat de cridar a l'ordre i prendre les decisions oportunes davant qualsevol diputat que no respecti les regles d'ordre establertes en el reglament de la Cambra.

Això arriba després que aquest dimecres enviés una carta a Torrent demanant-li mesurades per evitar que s'utilitzi un "llenguatge ofensiu" a l'hemicicle.

Segons JxCat, durant la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, va haver-hi "certes actituds per part del PSC-Units que no es corresponen amb el respecte que mereixen ni el president de la Generalitat ni la institució del Parlament", i consideren que aquestes expressions són recurrents aquestes setmanes.