5 de desembre de 2018

El jutge retorna a Òmnium el material confiscat per la Guàrdia Civil en un escorcoll al març

El jutge retorna a Òmnium el material confiscat per la Guàrdia Civil en un escorcoll al març
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona ha retornat a Òmnium Cultural el material que la Guàrdia Civil els va confiscar en un escorcoll el 15 de març, ha informat aquest dimecres l'entitat en un comunicat.

L'entrega del material requisat s'ha produït després que l'Institut Armat constatés en un informe que, "als documents, suports informàtics i correus d'objecte d'estudi no hi ha cap constància de subvencions o pagaments de la Generalitat a Òmnium Cultural".

Òmnium creu que aquells escorcolls "només tenien com a objectiu estendre una ombra de dubte sobre l'entitat que permetés criminalitzar-la i, per extensió, fer el mateix amb el moviment independentista".

El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha criticat que han tardat deu mesos a constatar "que no hi ha cap rastre de subvencions de la Generalitat, ni un euro destinat a l'1-O, cap pagament opac" i que Òmnium es finança amb les quotes dels seus 130.000 socis.

Entre el material confiscat per la Guàrdia Civil s'hi trobaven papers de comptabilitat del 2016 al 2018, telèfons mòbils i quatre discos durs.