6 de febrer de 2019

Justícia demana a 656 ajuntaments la "retirada immediata" de la simbologia franquista

Justícia demana a 656 ajuntaments la "retirada immediata" de la simbologia franquista
AYTO/ARCHIVO

MADRID, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Memòria Històrica del Ministeri de Justícia ha sol·licitat a 656 ajuntaments la "retirada immediata" dels vestigis del franquisme que encara pervisquin als seus espais públics i ha demanat als governs autonòmics que verifiquin "la no-existència de símbols d'exaltació".

En concret, el director general per a la Memòria Històrica, Fernando Martínez López, ha remès una carta als alcaldes d'aquests municipis en què els demana que compleixin la llei, elaborin "el catàleg de vestigis" i procedeixin a la "immediata retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació de la revolta militar i repressió de la dictadura".

En paral·lel, Martínez ha sol·licitat a tots els governs autonòmics informació "sobre l'existència de simbologia d'exaltació de la Guerra Civil i la dictadura en territoris autonòmics" per procedir-ne igualment la retirada.

Segons explica el Ministeri de Justícia en un comunicat, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha detectat que "destacades figures del franquisme donen nom encara a 1.171 carrers i places espanyoles repartides entre més de 637 municipis".

A aquest cens, la Direcció General de Memòria Històrica n'ha incorporat 19 més en què, segons la seva pròpia informació, també poguessin quedar altres vestigis d'exaltació de la Guerra Civil o d'homenatge al franquisme.

Contador

Més llegides