Jusapol i els CDR es tornaran a manifestar separadament aquest dissabte a Barcelona

La Conselleria d'Interior ha distanciat les dues mobilitzacions

Jusapol i els CDR es tornaran a manifestar separadament aquest dissabte a Barcelona
9 de novembre de 2018 EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'associació policial Jusapol i els CDR es manifestaran al migdia d'aquest dissabte a Barcelona des de punts diferents, després dels incidents que van tenir lloc el 29 de setembre en coincidir els policies que es manifestaven amb els independentistes que protestaven contra la seva presència.

Segons han informat a Europa Press diverses fonts de la Conselleria d'Interior, Jusapol i la CUP havien comunicat la seva intenció de manifestar-se a la plaça de Catalunya de Barcelona, però el departament ha modificat el recorregut de totes dues mobilitzacions.

Els policies sortiran a les 12 hores des de la Via Laietana --davant de la Prefectura Superior de la Policia Nacional-- i aniran fins a l'Arc de Triomf, pel passeig Lluís Companys.

Els manifestants independentistes es dividiran en quatre columnes que sortiran a les 11 hores de Sants, Sant Martí, Ciutat Vella i Gràcia, fins a la plaça Universitat.

OPOSICIÓ DELS CDR

Durant aquesta setmana, els CDR han fet crides a les xarxes socials per oposar-se a la manifestació de Jusapol: "El 29-S no vau passar i ara torneu per homenatjar la violència. Tampoc no ho permetrem".

El 29 de setembre, Jusapol es va mobilitzar a Barcelona, mentre que manifestants independentistes hi van protestar en contra i els van seguir des de la Via Laietana fins a la plaça de Catalunya, on els van increpar per un acte en què van fer un reconeixement als agents que van participar a la 'Operació Copèrnic', el dispositiu policial de l'1-O, a més de demanar l'equiparació salarial.

Els Mossos d'Esquadra van arrestar sis persones durant aquestes manifestacions per atemptats a agents de l'autoritat i, l'1 d'octubre, van detenir a Igualada (Barcelona) el presumpte autor d'una agressió a un manifestant de la plataforma policial, a qui li va propinar diversos cops de puny al nas.

Jusapol, a més, va presentar a mitjan octubre una denúncia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, per suposadament fer declaracions en les quals "incentivaven i ovacionaven l'odi i la violència" cap als policies, i van afegir en l'escrit al director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí.