29 de gener de 2019

Junqueras preveu una sentència "dura" però diu que mai renunciarà a la independència

Unes 2.500 persones assisteixen a la lectura d'una conferència del líder d'ERC

Junqueras preveu una sentència "dura" però diu que mai renunciarà a la independència
ERC

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha vaticinat aquest dimarts que la sentència del judici al que se sotmetrà per impulsar l'1-O serà "dura", però ha advertit que els independentistes no es rendiran fins a aconseguir una república catalana.

Així s'ha expressat en una conferència llegida pel seu germà, Roger Junqueras, entre d'altres, al Sant Jordi Club de Barcelona, i en la qual ha considerat que l'Estat "no ha pogut resistir-se a empresonar-los i no es podrà resistir a una sentència dura, malgrat ser perfectament conscient que les acusacions, la instrucció i tota la causa és una farsa, un muntatge".

Ha defensat que aquesta actuació posa de manifest que és un Estat "no democràtic" que es mou per l'esperit de venjança, segons les seves paraules, però ha insistit que els seus no es detindran fins a aconseguir el seu objectiu.

Ha assegurat que en el judici intentarán "desmuntar aquesta farsa i posar un mirall davant l'Estat perquè tothom conegui la seva cara més fosca, per denunciar una involució que no para i que acabarà afectant a tots els demòcrates".

Junqueras assumeix el seu empresonament com "un pas més per aconseguir la llibertat" de Catalunya i avisa que cada dia que passa a la presó, el moviment que representa es fa més fort, creïble i invencible, ha afirmat.

"PERQUÈ VAL LA PENA"

"Estem disposats a absolutament tot, sempre de manera pacífica, per defensar la democràcia i que els ciutadans de Catalunya, tots, puguin decidir el seu futur", i ha insistit que assumeixen les conseqüències, convençuts que el que han impulsat no suposa cap delicte.

Ha destacat que el seu projecte és democràtic, que celebrar un referèndum no és un delicte, i ha afegit: "Tenim molt clar que si la presó és el preu que cal pagar per la llibertat, ho pagarem. Perquè val la pena".

L'ESTAT Al "BANC D'ACUSATS"

Ha assegurat que la causa processal oberta contra els dirigents independentistes, que ratlla d'inventada contra tot un moviment, cerca atemorir la ciutadania" en general, encara que creu que qui està espantat és l'Estat davant el projecte sobiranista del Govern.

Preveu que aquesta causa acabarà al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i està "convençut que Europa contribuirà des de la perspectiva judicial a fer caure la injustícia espanyola".

"Farem que qui acabi assegut al banc dels acusats sigui l'Estat. El temps i la justícia internacional ens donarà la raó. Mentrestant, cap alt, ànima tranquil·la i lluita constant, com hem fet sempre", acaba.

A l'acte han assistit diversos diputats, com el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol; els diputats dels comuns Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany; el diputat de la CUP Carles Riera; el diputat de Demòcrates Antoni Castellà i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, entre a'altres, acompanyats per prop de 2.500 persones.

Contador

Més llegides