9 de febrer de 2019

Juaristi (EH Bildu): "La involució democràtica" de l'Estat no és nova pel País Basc

Juaristi (EH Bildu): "La involució democràtica" de l'Estat no és nova pel País Basc
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat i cap de llista d'EH Bildu en les eleccions europees, Josu Juaristi, ha dit aquest dissabte que Catalunya i Euskadi tenen històries entrellaçades i ha afegit que "la involució democràtica" de l'Estat no és pel País Basc res nou.

En l'acte de presentació a Barcelona de la candidatura europea al costat d'ERC i BNG --encapçalada pel líder republicà, Oriol Junqueras--, Juaristi ha criticat que a Espanya se segueixen aplicant mesures penitenciàries "d'excepció contra els presos polítics" i ha assegurat també que l'allunyament de presos bascos no ha acabat.

Ha insistit que que "la involució democràtica no és una alerta que s'hagi encès amb el desembarcament de Vox", sinó que, segons ell, és una realitat ja viscuda al País Basc.

I ha dit que el judici al Tribunal Suprem a dirigents independentistes catalans ha de convertir-se en un "judici al règim espanyol com va ocórrer en termes històrics en altres ocasions" i que mostri Espanya davant Europa i el món.

Ha considerat que les properes eleccions europees arriben en un "momentum' polític clau per a les nacions sense Estat a Europa" i ha apostat per sincronitzar els processos català i basc.

També ha manifestat que "l'energia, el compromís, les llàgrimes i la ràbia de tot un poble" l'1-O han de servir per fer història.

Contador

Més llegides