29 de gener de 2019

Joan Ramon Casals, nomenat director de l'Oficina del President de la Generalitat

El seu antecessor en el càrrec, Josep Rius, nou director general d'Anàlisi i Prospectiva

Joan Ramon Casals, nomenat director de l'Oficina del President de la Generalitat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha nomenat l'alcalde de Molins de Rei (Barcelona), Joan Ramon Casals, director de l'Oficina del President, càrrec en què substitueix Josep Rius, que passarà a ser director general d'Anàlisi i Prospectiva de la Generalitat.

Ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu de l'Executiu i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts.

Casals era fins ara assessor de la consellera de la Presidència, la mateixa Artadi, i en l'últim congrés del PDeCAT, al juliol del 2018, va ser la cara visible del sector crític del partit contra la llavors líder de la formació independentista, Marta Pascal.

DECISIÓ PACTADA

Artadi ha recordat que Rius ja era director de l'Oficina del President en l'anterior legislatura quan va ser cessat amb l'aplicació del 155, i ha assegurat que quan va ser restituït com a director de l'oficina de Torra ja es va pactar que fos temporal i hi hagués una "transició" ordenada cap a un altre responsable.

Així, Rius va expressar en ser restituït en el càrrec la seva voluntat de "tenir altres responsabilitats" i en va parlar amb el president Torra, i Artadi ha assegurat que existirà un traspàs ordenat amb Casals perquè es coneixen i es donaran el suport necessari.

TRAJECTÒRIA

Joan Ramon Casals i Mata (Molins de Rei, 1974) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), està especialitzat en Dret Financer, i en l'àmbit privat va treballar en una entitat financera abans de donar el salt definitiu a la política.

Entre el 1997 i el 1999 va ser regidor i portaveu de CiU a l'Ajuntament de la seva ciutat natal; entre el 2007 i el 2013 va ser regidor de Promoció Econòmica, primer tinent d'Alcalde i regidor de Cultura, i des del 2013 és alcalde del municipi; també va ser diputat del Parlament en l'anterior legislatura.

Josep Rius i Alcaraz (Barcelona, 1974) és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té un màster acadèmic en dret d'empresa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i un màster en Gestió i direcció Pública per ESADE.

En la seva trajectòria anterior a l'Oficina del President, va ser cap de gabinet del primer tinent d'alcalde Barcelona; cap del Servei de Coordinació Institucional de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i va treballar com a advocat a Comsa i Acciona.

Contador

Més llegides