7 de febrer de 2019

Jenn Díaz (ERC) explica al Parlament que va patir violència masclista fa deu anys

Jenn Díaz (ERC) explica al Parlament que va patir violència masclista fa deu anys
DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

La diputada d'ERC al Parlament Jenn Díaz ha explicat aquest dijous en el ple del Parlament que va patir violència masclista física i psicològica fa deu anys.

"Fa deu anys vaig patir violència masclista física i psicològica. Però no ho explico aquí en seu parlamentària com a víctima, sinó com a supervivent", ha afirmat emocionada durant una moció de JxCat sobre actituds negacionistes que posen en perill els drets de les dones, segons el text.

Durant la seva intervenció, Díaz ha repassat diversos exemples d'agressions i abusos que pateixen les dones llegint experiències i textos d'altres dones, i finalment ha explicat el seu "me too" --un moviment per explicar experiències en aquest sentit--.

Els diputats de tots els grups, excepte Cs, s'han aixecat per aplaudir Díaz i mostrar-li el seu suport.

Alguns diputats de Cs han aplaudit, i la diputada Noemí de la Calle s'ha aixecat, però hi ha hagut altres diputats del grup que no han fet cap gest.

En la intervenció següent, la diputada de JxCat Aurora Madaula ha traslladat el seu suport a Díaz i també ho ha fet la portaveu del Govern català, Elsa Artadi, a través d'un tuit.

"Gràcies Jenn Díaz pel teu coratge. Ets un exemple. Avui has ajudat a construir una societat millor. Entre totes farem possible un país lliure de violències masclistes", ha reivindicat Artadi.

Contador

Més llegides