27 de abril de 2020

Illa assegura que Espanya és un dels països amb "un índex més gran" de persones recuperades

Illa assegura que Espanya és un dels països amb "un índex més gran" de persones recuperades
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que Espanya és un dels països amb "un índex més gran" d'altes mèdiques, i ha comentat que aquesta tendència "es consolida" i s'espera que ho continuï fent al llarg d'aquesta setmana.

Aquest dilluns els casos de covid-19 han augmentat a 209.465, la qual cosa suposa 1.831 més que diumenge; 23.521 persones han mort, 331 més; 100.875 s'han recuperat, 2.144 més; i des del començament de l'epidèmia 37.994 sanitaris s'han infectat, segons l'informe que ha publicat el Ministeri de Sanitat.

"Fa una quants dies que el nombre d'altes és superior al de nous contagis i veiem que aquesta tendència també es consolida", ha asseverat Illa, que ha informat que han augmentat en un 0,9 per cent el nombre d'infectats, un percentatge "molt inferior" al d'abans de l'estat d'alarma, del 35 per cent.

Per això, el ministre ha asseverat que les dades actuals del virus a Espanya es mantenen en un "marge de control", i ha destacat que actualment les capacitats sanitàries del Sistema Nacional de Salut permeten "reaccionar" per assegurar un "control immediat" de la pandèmia.

Finalment, Illa ha informat que l'objectiu que s'han marcat aquesta setmana consisteix a anar consolidant l'increment "sostingut" del nombre de persones recuperades i que l'augment del nombre de contagis variï al voltant de l'u per cent.