13 de febrer de 2019

Iceta recorda que és Sánchez qui decideix la data de les eleccions

Assegura que l'independentisme s'equivoca molt si impedeix la tramitació dels Pressupostos

Iceta recorda que és Sánchez qui decideix la data de les eleccions
EUROPA PRESS

LLEIDA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que li semblarà bé la data que decideixi el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, si opta per avançar les eleccions, i ha afirmat que és només Sánchez a qui li correspon fixar-la.

"Hi ha molts partits que s'omplen la boca amb la Constitució, jo els dic els partits bucoconstitucionals", ha ironitzat Iceta a Lleida, en respondre als mitjans de comunicació que s'han interessat per conèixer la data que ell considera més propícia en cas que Sánchez avancés els comicis.

Iceta ha afirmat que tot apuntava al fet que la dreta i els independentistes coincidirien a impedir la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), la qual cosa al seu parer és un gravíssim error perquè no entrar ni a discutir-los ni a tramitar-los comporta unes conseqüències, ha dit.

"L'independentisme s'equivoca molt, sembla mentida, després de veure que a Espanya s'estan obrint dues grans opcions" que ha definit com la continuïtat d'un Govern progressista i dialogant o bé una alternativa de dreta reaccionària i que abona la crispació com a resposta al problema polític a Catalunya, ha dit.

JUDICI ALS POLÍTICS CATALANS

Sobre el judici als polítics catalans pel procés independentista que va començar aquest dimarts, Iceta ha afirmat que s'ha arribat "pel fracàs de la política que no va saber trobar una solució acordada i per l'error de l'independentisme de precipitar-se per una via unilateral i il·legal".

"A la política li toca resoldre problemes polítics i nosaltres esperem que el judici no interfereixi gaire. Ja hem patit que per errors de la política arribem a un judici, el que esperem ara és que el judici no impedeixi seguir fent política", ha afirmat.

En ser preguntat sobre quina sensació personal va tenir en veure asseguts al banc dels acusats els polítics amb qui havia compartit sessions al Parlament, ha dit que, si haguessin atès els advertiments dels socialistes, "segurament" no s'hauria arribat a aquest punt.

Contador

Més llegides