5 de desembre de 2018

Guardonen l'exposició dels 50 anys del complex hidroelèctric de Susqueda (Girona)

Guardonen l'exposició dels 50 anys del complex hidroelèctric de Susqueda (Girona)
ENDESA

GIRONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

L'exposició sobre història del complex hidroelèctric de Susqueda (Girona) i del seu entorn, que aquest any commemora els seus 50 anys, ha rebut un dels premis Bonaplata que atorga l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) en la modalitat de premi especial del patrimoni.

Els guardons, que aquest any celebren la seva 26ena edició, valoren el patrimoni industrial tècnic i científic de Catalunya amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública sobre la seva importància, ha informat Endesa aquest dimecres en un comunicat.

L'exposició està patrocinada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i està dividida en cinc àmbits temàtics diferents: l'embassament de Susqueda, la construcció de la presa, els aprofitaments hidroelèctrics, el riu Ter i la fauna i flora del riu.

La mostra es complementa amb 23 peces del Fons Històric d'Endesa procedents de diverses centrals hidràuliques del territori que representen l'evolució i la trajectòria tècnica d'aquest tipus d'infraestructures i suposen un testimoniatge material d'arqueologia industrial.

Per commemorar el 50è aniversari de la presa s'ha creat una comissió formada per Endesa i la seva Fundació, els municipis de Susqueda, Sant Hilari Sacalm i Osor (Girona), i el consell comarcal de la Selva i el Consorci del Ter.