2 de febrer de 2019

El Govern nega que els líders sobiranistes tinguessin despatx ni espai de treball a la presó

Denega revelar les visites que han rebut a les presons catalanes

El Govern nega que els líders sobiranistes tinguessin despatx ni espai de treball a la presó
DAVID ZORRAQUINO/EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha negat que els líders independentistes a la presó tinguessin despatx ni sales de treball durant el seu empresonament a centres catalans.

Així ho ha assegurat en sengles respostes a una bateria de preguntes parlamentàries del PP, recollides per Europa Press, en les quals Capella explica que tots els interns en presons catalanes "reben un tracte que té en compte totes les seves circumstàncies personals" complint sempre amb la legislació independentment de la seva condició.

Els populars també demanaven al Govern que revelés les visites no personals que han rebut els presos, així com les d'autoritats, però la Generalitat s'ha negat a fer-ho públic al·ludint al reglament penitenciari.

La Conselleria de Justícia ja va refusar al novembre informar a Cs sobre la relació de visites que han rebut els líders sobiranistes empresonats esgrimint que la normativa penitenciària flama a respectar "al màxim la intimitat" de les comunicacions dels interns, argument que han repetit davant la petició del PP.

La Generalitat sosté que la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern permet a les administracions denegar l'accés a informació pública si comporta un perjudici a la intimitat "i els altres drets privats legítims".

No obstant això, assenyala en la resposta parlamentària que les visites realitzades a qualsevol centre penitenciari de la Generalitat "s'ajusta a la legalitat aplicable".

Contador

Més llegides