29 de gener de 2019

El Govern espera seguir negociant els pressupostos malgrat les crítiques dels comuns

Nega discrepàncies en la negociació entre els dos socis de l'Executiu, ERC i JxCat

El Govern espera seguir negociant els pressupostos malgrat les crítiques dels comuns
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern català, Elsa Artadi, ha confiat aquest dimarts a poder reprendre les negociacions sobre els Pressupostos de la Generalitat 2019 amb els comuns, malgrat que el grup de Jéssica Albiach hagi suspès les converses amb el Govern pel seu desacord amb el contingut dels comptes.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha demanat als comuns que negociïn els comptes catalans al marge de si finalment hi ha o no Pressupostos Generals de l'Estat: "No ens hem de subordinar al que passa a altres cambres" legislatives.

Els comuns van donar per suspeses les negociacions aquest diumenge --com va avançar Europa Press-- i Artadi ha mostrat un "punt de sorpresa" per aquesta suspensió, perquè ha assegurat que s'han tingut moltes reunions per poder arribar a un acord, que ha confiat que finalment arribarà.

El Govern català ha defensat la seva posició negociadora fins avui i reivindica haver fet "totes" les reunions que els comuns han sol·licitat, i també haver respost totes les propostes que els ha formulat el grup d'Albiach.

"S'ha entrat en el detall en tota la matèria. És la primera vegada que es negocia així: han tingut tota la informació que se'ns ha demanat. Hi han tingut accés amb tot detall", ha conclòs, i ha reclamat als comuns que reconsiderin el seu rebuig a seguir negociant.

XIFRES GLOBALS

Una de les crítiques que fan els comuns és que no han pogut veure les xifres globals del pressupost --despeses i ingressos--, sinó que només han pogut veure les dels departaments de manera fragmentada, i Artadi ha assegurat que els les haguessin ofert aquesta setmana si no s'haguessin aixecat de la taula de negociació.

"Seguim apel·lant a la necessitat de tenir pressupostos i esperem que les reunions es puguin reprendre amb tots els departament implicats", ha resolt, i ha recordat que Catalunya funciona actualment amb el Pressupost del 2017 --el 2018 ja es van haver de prorrogar també--.

DIFERÈNCIES JXCAT-ERC?

Més enllà de la negociació dels comuns, aquest dilluns es van evidenciar discrepàncies entre JxCat i ERC sobre els comptes: els primers van demanar als segons responsabilitat amb els pressupostos, i ERC va qualificar d'"esperpèntiques" les declaracions.

Artadi ha assegurat que no hi ha diferències entre socis del Govern de la Generalitat, només les "típiques discrepàncies" que es donen entre els departaments quan es tanquen els comptes, més per temes competencials que no pas perquè hi hagi dos partits de govern de diferent color polític.

"Hi ha sintonia fins ara amb tot el que s'ha posat damunt de la taula --en la negociació amb els comuns--. Hi ha la responsabilitat de tothom per poder tirar els pressupostos endavant", ha conclòs la consellera de la Presidència.

Contador

Més llegides