El Govern espanyol eludeix opinar sobre la petició de Torra de revisar els protocols dels Mossos en les manifestacions

L'Executiu de Sánchez no altera els seus plans de reunir el proper 21 de desembre el Consell de Ministres a Barcelona

El Govern espanyol eludeix opinar sobre la petició de Torra de revisar els protocols dels Mossos en les manifestacions
7 de desembre de 2018 EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha eludit pronunciar-se aquest divendres sobre la petició duta a terme pel president de la Generalitat, Quim Torra, de revisar els protocols d'actuació dels Mossos d'Esquadra en manifestacions, després de les càrregues policials d'aquest dijous a Girona i Terrassa (Barcelona) durant les protestes dels radicals contra les concentracions de Vox per l'aniversari de la Constitució en aquestes localitats.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en ser preguntada per aquest anunci de Torra, la portaveu ha assegurat que no li correspon al Govern d'Espanya considerar si els fets en aquestes protestes van ser "excessius o no".

"En relació als protocols, òbviament les autoritats competents hauran d'observar els protocols que es corresponguin amb els fets. Nosaltres no estem aquí per veure si es consideren excessius o no. Això és d'una altra instància", ha explicat.

EN CONTRA DE LES MANIFESTACIONS VIOLENTES

Quan li han preguntat si el Govern central està preocupat per les imatges de les càrregues dels Mossos a les citades manifestacions, Celaá s'ha limitat a respondre que el Govern espanyol el que està és "molt en contra" de les manifestacions o concentracions violentes. "Estem a favor de les manifestacions pacífiques, com diu la llei", ha postil·lat.

Així mateix, en ser preguntada si el Ministeri de l'Interior està en contacte amb el conseller del ram, Miquel Buch, Celaá ha afirmat que "està segura" que "estaran en contacte" per abordar aquesta qüestió".

D'altra banda, ha assegurat que no hi ha cap canvi respecte als plans del Govern espanyol de celebrar el Consell de Ministres del 21 de desembre a Barcelona. "El Govern va al territori que considera més oportú i a més vol estar prop de la ciutadania, així que anirà a celebrar el seu Consell de Ministres el 21, tal com tenia previst", ha confirmat.

Quant a una possible reunió del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, amb Torra, ha recordat que "el més habitual en aquests casos" és que el cap de l'Estat "es reuneixi amb el president de la Comunitat que visita". "És un acte formal que els presidents de les Comunitats acostumen a més a apreciar", ha apuntat.

Contador