29 de gener de 2019

El Govern català preveu un fons per a la reforma estructural de taxis i vehicles VTC via llei

El Govern català preveu un fons per a la reforma estructural de taxis i vehicles VTC via llei
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha explicat que preveu un fons de diners per afrontar la reforma estructural que impulsarà en el funcionament del transport de viatgers amb turismes --taxis i vehicles de lloguer amb conductor (VTC)-- a Catalunya a través d'una llei.

Així ho ha indicat Calvet aquest dimarts juntament amb la consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Per a aquesta reforma, el conseller preveu que una part important sigui abordar el nombre i la transmissió de llicències de taxis i vehicles VTC, després dels problemes d'especulació que s'han registrat en tots dos sectors: "Necessitarem diners per fer-ho".

En aquest sentit, Calvet ha recordat que el Govern català va decretar una moratòria de transmissió de llicències VTC de dos anys.

Sobre en què es podria traduir aquest fons, Calvet ha apuntat a una taxa, però ha remarcat que la forma final l'haurà de determinar el Parlament.

Ha indicat que la Conselleria està treballant en la memòria preliminar d'aquesta llei i que farà una consulta pública prèvia abans del proper mes d'abril, per després començar-ne la tramitació.

La llei també contemplarà qüestions com la formació de conductors, els seus torns i els períodes de descans, la reducció de l'impacte ambiental d'aquesta activitat, el taxi compartit, l'ús de les noves tecnologies i més transparència en les tarifes dels VTC. .

Contador

Més llegides