6 de febrer de 2019

La Generalitat arriba a un acord per comercialitzar pomes i peres adaptades als climes càlids

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat ha arribat a un acord amb la productora de fruita T&G Global per comercialitzar i continuar desenvolupant noves varietats de poma i pera adaptades als climes càlids.

Durant l'acord, assolit en el marc de la fira Fruit Logistica de Berlín, la consellera Teresa Jordà, acompanyada del director general de l'IRTA, Josep Usall, ha explicat que l'adaptació dels cultius en les condicions ambientals del canvi climàtic és un dels reptes principals del sector, ha informat la Generalitat aquest dimecres en un comunicat.

En els propers anys, arribaran al mercat català aquest tipus de fruites, que ja s'estan treballant i es caracteritzen per tenir una qualitat excel·lent i una alta coloració en condicions d'altes temperatures i escassetat d'aigua.

Fruit Futur i Plant & Food Research, impulsors del programa de millora genètica per a la millora varietal de pomes i peres, també han signat l'acord.

El programa varietal fa servir contribucions de germoplasma tant de Nova Zelanda com d'Espanya per identificar arbres pare amb les característiques clau que es requereixen per al canvi climàtic.

Aquests atributs són: una alta tolerància a la temperatura, un baix requeriment d'aigua i fruites d'alta coloració i bona textura, sabor i conservació.

L'Hot Climate Programme (HCP) el van iniciar l'IRTA i Plant & Food Research el 2002 amb l'objectiu de desenvolupar noves varietats de pomes i peres adaptades a zones de cultiu amb altes temperatures.

Contador

Més llegides