27 de abril de 2020

Garamendi, sobre la desescalada: "Part del retard és per la ineficàcia del Govern espanyol amb els EPI"

Garamendi, sobre la desescalada: "Part del retard és per la ineficàcia del Govern espanyol amb els EPI"
JUAN MANUEL SERRANO ARCE - EUROPA PRESS - ARCHIVO

SEVILLA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha retret aquest dilluns al Govern central la seva "ineficàcia" a l'hora de comptar amb recursos i material de protecció contra el coronavirus, la qual cosa ha provocat "part del retard" en la desescalada.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a Canal Sur Radio, que ha recollit Europa Press, en la qual ha indicat que les empreses han estat "més eficients que el mateix govern" a portar els equips de protecció individual (EPI). "Es podria haver aixecat part de l'estat d'alarma si haguéssim tingut EPI", ha afirmat.

"És important que es comencin a posar sobre la taula xifres, dates i protocols d'obertura de cara a la desescalada, de manera que cadascú sàpiga com actuar en el seu negoci i la seva feina", ha subratllat el president de la confederació.

Quant a la proposta Sánchez sobre uns nous Pactes de la Moncloa, Garamendi ha manifestat que el terme no els agrada "perquè les segones parts no han esta mai bones" i els Pactes de la Moncloa de l'any 1977 van suposar un acord per passar d'una dictadura a la democràcia.

En aquest sentit, ha indicat que ara no es tracta d'abordar un canvi de model de país, sinó d'engegar una reconstrucció econòmica i ha volgut deixar clar que ells se senten "a gust amb la Constitució i la monarquia parlamentària" que existeix actualment a Espanya.

Així, ha manifestat que en la comissió que es constituirà al Congrés hi aniran amb les mans i els ulls oberts, disposats a col·laborar, i ha indicat que, ara com ara, es fan grans anuncis però "ja veurem què ens plantegen perquè a hores d'ara no hi ha cap programa".