8 de febrer de 2019

Gabilondo, pel que fa al relator, creu que l'àmbit raonable per al diàleg és el Parlament

Gabilondo, pel que fa al relator, creu que l'àmbit raonable per al diàleg és el Parlament
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

MADRID, 8 Febr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu socialista a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha assenyalat aquest divendres, sobre la taula de partits a Catalunya que proposa crear el Govern amb un relator, que l'àmbit "raonable" i "natural" per al diàleg és el Parlament i, a partir d'aquí, que després s'organitzi "com vulgui, a través de les comissions".

En una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press, en ser preguntat sobre el rebuig aquest dijous de l'expresident del Govern Felipe González a la figura del relator i de la taula de partits que miren d'impulsar el Govern central i la Generalitat, ha assenyalat que creu en els parlaments, en la representació dels ciutadans i en el sistema democràtic que tria els seus representants.

"La societat vol una pluralitat i diversitat però hem de parlar, acordar, conversar, posar el conflicte a l'espai de la conversa i controvèrsia política. El lloc natural és el Parlament, que després s'organitzi a través de comissions i altres òrgans, però el lloc és el Parlament", ha assegurat.

El portaveu socialista a la Cambra autonòmica ha insistit que aquests espais "depenen del Parlament" i si aquest no és l'àmbit, han de plantejar-se què és el que passa, "perquè és l'àmbit raonable".

"No vol dir que no es puguin reunir en altres llocs on faci falta i que s'estableixin els mecanismes com ho desitgin, però si deduïm que els partits no valen i que els parlaments no valen i que les institucions són secundàries em preocupa moltíssim", ha sostingut.

Quant a la manifestació que tindrà lloc aquest diumenge a Colón a Madrid en defensa de la "nació", en què el PP, Ciutadans i Vox demanaran "eleccions ja" o la dimissió del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, Gabilondo ha convidat a què es plantegin si creuen que aquesta manifestació serveix per unir la societat espanyola o si el resultat és que Espanya sembli "dos blocs enfrontats".

"A Espanya hi ha moltes coses per les quals cal preocupar-se encara i per les quals cal estar units, com generar riquesa i benestar. Cal aconseguir una vertebració i cohesió territorial. Si el resultat és que ja tenim un enemic comú no veig la unió que a mi m'agrada", ha conclòs.