13 de febrer de 2019

El Fòrum Telemàtic del Port de Barcelona fa 25 anys que aporta solucions digitals

El Fòrum Telemàtic del Port de Barcelona fa 25 anys que aporta solucions digitals
PUERTO DE BARCELONA

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Telemàtic del Port de Barcelona fa aquest mes 25 anys que aporta solucions digitals en tots els àmbits d'aquesta infraestructura.

La primera reunió es va fer el 8 de febrer del 1994 per simplificar els intercanvis documentals i implantar solucions telemàtiques: llavors, gairebé tots els intercanvis documentals es feien en paper i avui més del 93% són telemàtics, segons un comunicat del port.

El 1997 va passar a anomenar-se Fòrum Telemàtic i va estendre la seva tasca a millorar els processos en tots els àmbits portuaris.

En aquest quart de segle de logística del port, el seu trànsit ha passat de gairebé 21 milions de tones a uns 68 milions, i de moure 600.000 TEU a 3,4 milions: ho atribueix a l'ampliació i les noves terminals, però també a les millores que ha anat abordant el Fòrum.

Més de 400 professionals del Port de Barcelona han col·laborat en el fòrum des d'empreses, associacions professionals i administracions: duana, empreses de transport terrestre, associacions barcelonines de consignataris de vaixells, d'agents de duanes, de transitaris internacionals i d'estibadores, Capitania Marítima, serveis d'inspecció de frontera, Autoritat Portuària, Consell d'Usuaris del Transport, Transprime i Portic.

Contador

Més llegides