21 de gener de 2019

La Fiscalia demana 7 anys de presó a quatre membres de 'La Manada' pel cas de Pozoblanco (Còrdova)

La Fiscalia demana 7 anys de presó a quatre membres de 'La Manada' pel cas de Pozoblanco (Còrdova)
EP

CÒRDOVA, 21 Gen. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia de Còrdova ha demanat pels quatre acusats membres del grup de WhatsApp de 'La Manada' en la causa oberta al Jutjat de Pozoblanco penes de tres anys de presó per un delicte d'abusos sexuals a una jove a l'interior d'un vehicle, quatre anys més per un altre delicte contra la intimitat i per a un d'ells, l'últim conductor, una multa de 720 euros per causar lesions lleus, en aquests fets que van ocórrer dies abans del cas dels Sanfermines del 2016, concretament al maig.

El Ministeri Fiscal també sol·licita per a la víctima com a responsabilitat civil una indemnització conjunta i solidària que hauran de pagar els acusats de 4.500 euros per la seva curació i 6.000 més pels danys morals causats, segons ha informat la Fiscalia Superior de la Comunitat Autònoma d'Andalusia, sobre la base de l'escrit de qualificació provisional.

Els fets van ocórrer la nit de l'1 de maig del 2016 i es van fer públics el setembre del 2016 en la investigació de la causa que s'estava desenvolupant a Pamplona i en la qual estaven implicats els quatre acusats en aquest cas i un membre més del citat grup.

Així, les perquisicions van derivar en "la localització de l'enregistrament dels abusos sexuals realitzats a l'interior d'un cotxe a la víctima", a través d'un dels mòbils dels acusats, imatges que van ser enviades per A.M.G.E. a l'arxiu del xat 'La Manada', a les 7,45 hores, integrat per quatre acusats i tres persones més i també s'envia el video al xat denominat 'El Peligro' a les 7,52 hores, format per un dels acusats, J.A.P. m., i 20 persones més.

A més de les penes de presó sol·licitades per la Fiscalia, també demana pels quatre acusats la prohibició de comunicar o aproximar-se a la víctima a qualsevol lloc on es trobi o freqüenti o al seu domicili a una distància inferior a cent metres durant vuit anys per al delicte d'abús sexual i nou anys més pel delicte contra la intimitat en cedir a tercers imatges o enregistraments audiovisuals sense el seu consentiment quan la divulgació menyscaba greument la intimitat personal d'aquesta persona.

En concret, els acusats A.J.C.E., J.E.D., J.A.P.M. i A.M.G.E. van acudir la nit de l'1 de maig a la fira de la localitat cordovesa de Torrecampo i van coincidir en una de les casetes discoteca amb la jove que s'havia desplaçat també des de Pozoblanco al municipi en companyia d'altres amics.

L'escrit del fiscal relata que en el transcurs de la nit tots van consumir diverses begudes alcohòliques i la jove va arribar a prendre alguna consumició amb l'acusat A.J.C.E. En tancar-se la caseta, sobre les 7,15 hores, trobant-se tots a la porta, A.J.C.E. es va oferir a portar la jove al seu domicili de Pozoblanco, en el vehicle en què havien arribat els quatre acusats.

"PROFUNDA INCONSCIENCIA"

El cotxe el conduïa A.M.G.E. i J.A.P.M. ocupava el seient del coopilot, els altres dos acusats els seients posteriors i la noia es va situar al centre entre ells. "Degut, probablement a la quantitat d'alcohol ingerida --assenyala l'escrit-- sense que hagi pogut determinar-se, si a més d'això, va prendre de manera deliberada o sense saber-ho, alguna altra substancia estupefaent, la noia va caure en un estat de profunda inconsciencia, fins al punt de no recordar l'ocorregut en el trajecte del vehicle".

A l'interior del cotxe, segons es visualitza en el vídeo que realitza J.A.P.M., amb el concert previ de tots ells, "aprofiten que la jove es trobava privada de sentit, tots els acusats, amb ànims libidinosos, van començar a realitzar-li diversos tocaments de caràcter sexual, inclòs el conductor".

En arribar a Pozoblanco, tres dels acusats van baixar del vehicle i es va incorporar com a conductor A.J.C.E., qui va continuar la marxa amb la noia uns carrers més i quan aquesta es va despertar li va demanar que li realitzés una fel·lació, al que aquesta es va negar, segons detalla el Ministeri Públic. En aquest moment, l'acusat A.J.C.E. "amb intenció de menyscabar la seva integritat física", segons la qualificació, la va copejar a la cara, li va donar un cop de puny al braç i la va empènyer perquè sortís del cotxe mentre li cridava "puta".

Després d'això, la víctima va tenir coneixement d'aquests videos quatre mesos després, quan es van fer públics, i com a conseqüència tant dels fets com de l'exposició mediàtica i social que va derivar del tractament i divulgació que van fer mitjans de comunicació i xarxes socials, la perjudicada va patir estrès traumàtic i va necessitar 90 dies per a la seva recuperació.

ORDRE D'ALLUNYAMENT I ANTECEDENTS

El procediment que portarà a l'enjudiciament dels investigats en aquest cas arriba després que el juny del 2018 el mateix jutjat imposés als quatre investigats la prohibició d'apropar-se a menys de 500 metres de la denunciant i de comunicar-se per qualsevol mitjà amb ella.

Cal recordar que la Secció Segona de l'Audiència de Navarra ja va condemnar els cinc membres d'aquest grup a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual als Sanfermines del 2016, en una sentència confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra, encara que romanen en llibertat, pendents que hi hagi resolució ferma.

Contador

Més llegides