6 de desembre de 2018

Fernández (PP) diu que "seria un error" reformar la Constitució sense el consens del 78

Fernández (PP) diu que "seria un error" reformar la Constitució sense el consens del 78
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 Des. (EUROPA PRESS) -

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat que la Constitució Espanyola "es pot reformar però seria un error fer-ho sense el mateix diàleg i consens que va haver-hi el 78", i ha destacat que els valors de la mateixa estan més vigents que mai.

En declaracions als mitjans aquest dijous, abans de participar en la manifestació d'Espanya i Catalans per l'aniversari de la Carta Magna, Fernández ha indicat que Catalunya va ser "la comunitat autònoma que més suport va donar a la Constitució", i ha afirmat que aquest dijous celebrarà els 40 millors anys de la història d'Espanya.

"La Constitució no és un problema, és la nostra solució i hem de buscar en ella la convivència", ha reiterat el líder popular, que ha cridat a recuperar l'esperit de diàleg i consens que va haver-hi l'any 1978, en la seva fundació.

Fernández ha evitat valorar el dejuni de 24 hores que els diputats de JxCat, ERC i CUP han començat en suport els presos: "Avui estic aquí per celebrar la Constitució i no per valorar decisions personals de ningú".

A més, ha anunciat que després del pont festiu de la Constitució el PP de Catalunya iniciarà el procediment de selecció de candidatures per a les eleccions municipals "no només de Barcelona", sinó també d'altres municipis, ha matisat.