13 de juny de 2019

Família Torres presenta el Pazo Torres Penelas, el seu nou projecte vitivinícola a Ries Baixas

Família Torres presenta el Pazo Torres Penelas, el seu nou projecte vitivinícola a Ries Baixas
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 13 Juny (EUROPA PRESS) -

Família Torres ha presentat l'històric Pazo Torre Penelas, el nou projecte vitivinícola del celler a Ries Baixas, ha informat en un comunicat aquest dijous.

El pazo va ser adquirit pel celler el 2017, compta amb un vinyer emmurallat de sis hectàrees d'albariño d'entre 12 i 35 anys i un petit celler amb dipòsits de granit gallec per a la criança de vins.

El celler ha realitzat el primer vi totalment en granit, un vi experimental de l'any 2018 que ha realitzat tot el procés en aquests dipòsits de pedra, des de la fermentació fins a la criança posterior.

Els dipòsits de granit, desenvolupats per Anforum, potencien els aromes i la mineralitat del vi, perquè gràcies a la porositat de la pedra, es produeix una microoxigenació constant.

Al capdavant d'aquest projecte, està l'enòleg gallec Víctor Cortizo, natural de Xeve (Pontevedra), qui, juntament amb Xavier Rubires, enòleg cap dels cellers propietat de la Família Torres fora de Catalunya, treballa per produir vins de llarga guarda.

Sobre la verema 2019, l'enòleg apunta que el cicle vegetatiu porta molt avançament, entorn de 25 dies, pel que fa a un any normal, per la qual cosa es preveu una verema primerenca i lleugerament més escassa que la del 2018, aquest avanç s'atribueix a l'efecte del canvi climàtic, que està afectant de manera directa a la viticultura gallega.

Cortizo ha assenyalat que deu anys enrere era impensable que un albariño a Galícia superés els 12,5 graus d'alcohol i que actualment en verema es reben en els cellers partits de raïms de més de 14 graus, a més ha indicat, que en els darrers cinc anys la pluviometria ha baixat un 30%.