5 de desembre de 2018

Estònia permetrà als amfitrions d'Airbnb declarar els seus ingressos de manera automàtica

Estònia permetrà als amfitrions d'Airbnb declarar els seus ingressos de manera automàtica
AIRBNB

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Estònia i Airbnb han arribat a un acord que permetrà als amfitrions declarar automàticament els ingressos obtinguts a través de la plataforma a les autoritats fiscals i que s'afegeixin a les declaracions de la renda digitals.

L'acord, rubricat aquest dimecres, té com a objectiu facilitar el procés de declaració d'ingressos per als amfitrions i "evitar que hagin de dur a terme càlculs complexos", ha informat la plataforma de lloguer turístic en un comunicat.

"Volem treballar amb els governs per ajudar a fer simple el pagament de taxes", ha assegurat el director de polítiques públiques d'Airbnb, Patrick Robinson.

Per la seva banda, el director adjunt de la Junta d'Impostos i Duanes d'Estònia, Rivo Reitmann, ha celebrat l'acord i ha assegurat que aquesta eina facilitarà la vida de les persones que comparteixen la casa a Estònia.

L'anunci arriba després que Airbnb donés suport a les propostes que es van presentar al Parlament de Dinamarca fa unes setmanes i que volen legislar el lloguer vacacional i el 'home sharing'.

Les propostes, que s'estan discutint actualment al Parlament, recullen que els danesos comparteixin les llars i es beneficiïn de l'exempció d'impostos si comparteixen informació amb el Govern.

La plataforma turística situa l'acord aconseguit amb Estònia dins del seu compromís de treballar amb les administracions, perquè, ha assegurat, ha arribat a acords amb més de 500 jurisdiccions de tot el món per ajudar els amfitrions a compartir la llar, complir amb la normativa i pagar els seus impostos.