Esquerra Unida acusa Casado de "trivialitzar" l'"intent d'assassinat frustrat" contra Pedro Sánchez

Esquerra Unida acusa Casado de "trivialitzar" l'"intent d'assassinat frustrat" contra Pedro Sánchez
9 de novembre de 2018 EUROPA PRESS

BILBAO, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

El coordinador d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha acusat el president del PP, Pablo Casado, de "trivialitzar" i "banalitzar" l'"intent d'assassinat frustrat" contra el president del Govern central, Pedro Sánchez.

Garzón ha fet aquestes declaracions minuts abans de l'obertura del Bilbao European Forum, II Fòrum Europeu de les forces progressistes, ecològiques i d'esquerres, que, fins aquest diumenge, reunirà més de 400 participants a la capital biscaina.

El dirigent d'esquerra ha manifestat que les declaracions de Pablo Casado, de determinats dirigents polítics del PP i d'altres forces polítiques de la dreta pel que fa al que va ser l'"intent fracassat d'assassinat" de Pedro Sánchez, --per part d'una persona "a qui van trobar 16 armes de foc a casa seva-- "trivialitzen i banalitzen el terrorisme, s'insereixen clarament en l'estratègia de l'extrema dreta de banalitzar una cosa tan terrible com és el terrorisme".

Al seu parer, és "absolutament necessari que denunciem aquest tipus de comportament que normalitza el discurs de l'extrema dreta i que situa el PP clarament en les coordenades polítiques d'aquesta extrema dreta que és capaç de trivialitzar un intent d'acte terrorista davant d'una persona d'esquerres i que, en principi, s'oposa als seus ideals".

En aquesta cas, ha denunciat que el PP se situa "claríssimament de costat dels discursos que donen ales i ànim als grups d'extrema dreta al nostre país". "Això és molt perillós, ho faci qui ho faci, però que ho faci un partit polític que ha estat governant en aquest país, és especialment greu", ha conclòs.