29 de gener de 2019

Els VTC entreguen a la Generalitat 10.000 signatures contra el decret llei

No descarten querellar-se contra el Govern, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB

Els VTC entreguen a la Generalitat 10.000 signatures contra el decret llei
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Tres representants dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) han entregat a la Generalitat unes 10.000 signatures, que han aconseguit de manera presencial, contra el decret llei que el Govern preveu aprovar aquest mateix dimarts en el Consell Executiu, i que contempla un temps mínim de precontracació de 15 minuts pels VTC.

En declaracions a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on uns 700 conductors s'han concentrat davant de la Generalitat i l'Ajuntament, el president d'Unauto VTC Catalunya, Josep Maria Goñi, ha assegurat que ja estan estudiant presentar querelles criminals contra el Govern, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

"El decret llei és pervers, és un conjunt de mesures que, sumant-les totes, fan inviable la nostra supervivència. Són els 15 minuts, és el retorn a la base i és la qüestió de la geolocalització", i ha afegit que des d'aquest dimecres analitzaran el decret i que el més normal seria deixar d'oferir el servei quan entri en vigor.

NO BOICOTEJAR EL MWC

Goñi ha assegurat que el més greu és que, mentre el taxi ha anat penetrant en el seu nínxol de mercat a través d'aplicacions --en referència a la precontractació--, els clients de VTC seran els que hagin d'esperar 15 minuts.

També ha afirmat que no boicotejaran el Mobile World Congress (MWC) del febrer, perquè Barcelona no s'ho mereix: "Som gent responsable".

ERO DE 1.000 PERSONES

Goñi ha assegurat que ja s'ha presentat la documentació preliminar d'un ERO d'unes 1.000 persones de l'empresa Vector, i que aquest dimecres a les 18.00 preveuen els primers contactes amb el secretari de la Conselleria de Treball, Josep Ginesta, per veure com es gestionen els acomiadaments.

"Des que comencin els tràmits fins que acabi passarà un mes i ja veurem l'evolució dels esdeveniments. Entenc que el Govern català atendrà les raons i s'imposarà el sentit comú", ha afegit.

Aquest dilluns, tres companyies del sector VTC van registrar una sol·licitud per reunir-se amb la Conselleria de Treball per començar els tràmits de l'ERO, i en la qual lamentaven que "la regulació restrictiva dels seus serveis" generaria la inviabilitat econòmica de les companyies de VTC.

"Ens veiem obligats a resoldre la relació laboral de tots els nostres treballadors a Barcelona, mitjançant l'extinció dels contractes temporals i la tramitació d'un acomiadament col·lectiu de tota la plantilla de les empreses", apuntava la missiva, signada per les empreses Vector Ronda, Forever Tours Dream i Auto Andalucía Jaén Alquiler Vehículos Tarragona.

Contador

Més llegides