5 de desembre de 2018

Dos anys de presó per ficar una nena de quatre anys en una banyera d'aigua bullint

Dos anys de presó per ficar una nena de quatre anys en una banyera d'aigua bullint
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La Secció 22 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un home per ficar a la filla de la seva parella, de quatre anys, en una banyera d'aigua bullint el 19 d'agost del 2013 a Terrassa.

L'acusat va reconèixer els fets i va aconseguir un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular amb qui no es va celebrar el judici, i en la sentència s'han tingut en compte els atenuants de reparació dels danys i dilacions indegudes.

Segons la sentència, els fets demostrats de la qual són de conformitat amb les parts, Luis Antonio A.N., convivia amb la mare de la víctima l'estiu del 2013 i tots dos estaven a càrrec de la menor, nascuda el novembre del 2008.

El dia dels fets, l'acusat era amb la menor al domicili familiar i, amb "ànim de menyscabar la seva integritat física", la va ficar a la banyera amb aigua bullint.

L'agressió li va causar diverses lesions consistents en cremades de tipus d'escaldadura de segon i tercer grau en el 18% de la superfície corporal, la qual cosa va obligar a ingressar-la a la UCI durant 30 dies, i a realitzar-li intervencions quirúrgiques.

El tribunal la condemna per un delicte de lesions i, a més dels dos anys de presó, li imposa la prohibició d'aproximar-se a la menor durant set anys, i a indemnitzar-la amb 50.000 euros.

L'Audiència decidirà ara si acorda la suspensió de la pena de presó, tal com ha sol·licitat la defensa de l'acusat, després que la Fiscalia no s'oposi a què se suspengui per un període de cinc anys condicionada al fet que no delinqueixi i faci un programa formatiu.