5 de febrer de 2019

La defensa de Sànchez, Turull i Rull demana ajornar el judici per estudiar les proves admeses

Alerta que els acusats no tenen accés als ordinadors que contenen la documentació del cas

La defensa de Sànchez, Turull i Rull demana ajornar el judici per estudiar les proves admeses
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'advocat del diputat de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, ha demanat suspendre el judici de l'1-O durant tres setmanes per poder estudiar les proves acceptades de cara al judici.

En un escrit recollit aquest dimarts per Europa Press, ha assenyalat que el termini de tres setmanes ha de començar a comptar quan la totalitat dels documents arribin a la Sala, per garantir "l'efectiu exercici de defensa" dels seus representats i de la resta de les parts.

A més, alerta que des de fa quatre dies se'ls està impedint l'accés als ordinadors en què tenen gravat el sumari, amb milers de folis i arxius de vídeo, a més d'"abundants documents de treball confidencials", ha assenyalat.

Pina ha recordat que el Tribunal Suprem ho va autoritzar en una providència el 30 de gener, ja els feien servir al centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) i van comprar els ordinadors quan estaven privats de llibertat.

"Són equips que compleixen amb totes les mesures de seguretat que la legislació penitenciària exigeix", i s'han traslladat directament des d'un centre penitenciari a un altre i sense que terceres persones hagin pogut manipular-los, apunta.

L'advocat ha detallat que no se'ls ha facilitat la documentació de la causa en paper sinó únicament en format digital, per la qual cosa impedir que els acusats accedeixin als arxius informàtics quan falta una setmana del judici "comporta una evident i ja efectiva vulneració del seu dret de defensa".

Pina ha requerit que els responsables de la presó de Soto del Real (Madrid), on es troben ara, "s'abstinguin de fer qualsevol tipus de manipulació" del material electrònic que contenen els ordinadors.

Contador

Més llegides