29 de gener de 2019

La CUP vol paralitzar la "normalitat parlamentària" durant el judici de l'1-O

Creu que no pot haver-hi cap ple la setmana vinent perquè coincideix amb la vaga general

La CUP vol paralitzar la "normalitat parlamentària" durant el judici de l'1-O
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP Carles Riera ha explicat aquest dimarts que el seu grup pretén paralitzar la "normalitat parlamentària" a la Cambra catalana mentre se celebri el judici contra el procés sobiranista al Tribunal Suprem.

En roda de premsa, ha defensat que les protestes contra el judici no han de situar-se només al carrer, sinó que les institucions han de convertir-se en espais "de lluita reivindicativa".

Per aquest motiu, ha assegurat que intentaran que durant tot el judici l'activitat al Parlament es converteixi en "jornades i 'diades' de lluita", i ha recordat que els partits independentistes ja van paralitzar les comissions parlamentàries el dia que la Policia Nacional va detenir dos alcaldes de la CUP a Girona.

"No pot haver-hi repressió i excepcionalitat per part de l'Estat, mobilització al carrer i normalitat institucional. Les institucions també han de convertir-se en un espai de lluita reivindicativa", ha advertit.

Així, considera que el ple del Parlament previst per a la setmana vinent no pot celebrar-se perquè coincideix amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC els propers dies 5, 6 i 7 de febrer: "És una obvietat que si hi ha una vaga general no pot haver-hi cap ple".

A més, ha expressat el seu suport a aquesta vaga i ha cridat a "parar-ho tot" aquells dies per defensar els drets socials, laborals, civils i polítics, entre els quals destaca el dret a l'autodeterminació.

"Sobren raons per a una vaga general", perquè ho emmarca en un context de regressió de drets i s'ha compromès a treballar per aconseguir el màxim seguiment.

"PRESSIÓ" AL GOVERN CATALÀ

Riera ha relatat que les mobilitzacions durant el judici són una resposta "antirepressiva" contra l'Estat, però també són una reafirmació del dret a l'autodeterminació i la desobediència --considera que són els dos motius pels quals estan jutjats els presos sobiranistes--.

També ha apostat perquè aquestes mobilitzacions siguin un mecanisme de "pressió" al Govern català perquè abandoni la via del diàleg amb l'Estat, deixi d'acatar el marc constitucional i reprengui la via unilateral i la desobediència.

En aquest sentit, ha preguntat a l'Executiu de Quim Torra què farà "per trencar amb el règim del 78, trencar amb l'Estat, desobeir i actuar amb sobirania institucional exercint el dret a l'autodeterminació".

Per fer-ho, ha proposat al Govern de la Generalitat exercir l'autodeterminació "garantint drets socials per a tothom" desobeint l'Estat, i ha posat com a exemple algunes de les reivindicacions que té la vaga general de la setmana vinent, com derogar la reforma laboral, pujar el salari mínim a 1.200 euros i aplicar totes les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional (TC), entre d'altres.

Contador

Més llegides