12 de juny de 2019

La CUP demana "aguditzar el conflicte" amb l'Estat per exercir l'autodeterminació

La CUP demana "aguditzar el conflicte" amb l'Estat per exercir l'autodeterminació
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Juny (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha cridat aquest dimecres a "intensificar i aguditzar el conflicte democràtic" amb l'Estat a través d'un procés de desobediència civil i institucional que permeti que els catalans exerceixin el dret a l'autodeterminació de manera real i efectiva.

En roda de premsa en la Cambra, ha argumentat que la millor resposta que pot donar-se a l'Estat davant les sentències que hi hagi per als líders independentistes és "plantar cara" a l'Estat reivindicant i exercint uns drets civils, polítics i democràtics que, en la seva opinió, volen limitar.

"L'Estat, a través del TS, vol marcar les seves línies vermelles basades en la restricció i la limitació severa i contundent d'aquests drets", ha advertit Riera, i ha demanat als partits, als agents socials i sindicals que estiguin a l'alçada del moment.

Segons ell, la fi de "la repressió" no passa per la renúncia dels drets i objectius polítics dels catalans sinó per l'exercici real d'aquests drets, entre els quals hi ha el de l'autodeterminació.

Per això, creu que actors polítics, socials i sindicals han d'asseure's per teixir acords que permetin dibuixar nous escenaris perquè els catalans puguin decidir el futur de Catalunya, tenint en compte que exercir l'autodeterminació "implica necessàriament un conflicte democràtic amb l'Estat".

Segons Riera, la solució al conflicte català no vindrà del diàleg amb l'Estat i sí d'intensificar-lo, i per això no considera una opció vàlida obrir-se a parlar "per reformar l'Estat i el règim autonòmic o per negociar millors competències".

"Caldrà tornar a exercir l'autodeterminació de manera efectiva, tangible i material, i això ha de concretar-se a obrir la porta a la ruptura democràtica amb l'Estat i el règim del 1978", ha sostingut el diputat de la CUP, que defensa també la necessitat de mobilitzacions a mig i llarg termini per emplaçar la majoria de la societat catalana i la comunitat internacional a trobar una solució democràtica al conflicte català.