La CUP debat aquest dissabte si es presenta a les eleccions europees del proper any

La CUP debat aquest dissabte si es presenta a les eleccions europees del proper any
10 de novembre de 2018 EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP celebrarà aquest dissabte un Consell Polític a Perpinyà (França) en què debatrà si es presenta per primera vegada a unes eleccions europees.

En un comunicat aquest divendres, la formació ha informat que l'òrgan 'cupaire' es reunirà a Le Travailleur Catalan
i a les 13.00 hores atendrà als mitjans.

La principal qüestió que s'abordarà a la reunió serà el debat sobre si es presenten o no a les eleccions europees del proper any.

La CUP ja va explicar dijous que s'han presentat diversos documents per al debat i votació, i que alguns defensen presentar-se i altres no.

"Tant els documents que es decanten a favor del 'sí' com els quals es decanten a favor del 'no' recullen fórmules diverses, que requereixen un debat pausat i profund", va assenyalar la formació anticapitalista.

Si decidissin presentar-se a les europees seria un fet inèdit en el partit 'cupaire', ja que mai s'han presentat a aquest tipus de comicis.

De fet, sempre han rebutjat participar a les eleccions europees i a les generals, i només han presentat candidatures a les autonòmiques catalanes i a les municipals, ja que mantenen una posició crítica amb les institucions de la UE i de l'Estat.

POSSIBLE CANDIDATA

En cas que la CUP acabés apostant per presentar-se a aquests comicis, la següent incògnita seria a qui escollirien com número u de la llista.

Segons va publicar el diari 'Ara' dijous, un dels documents defensa que el cap de llista sigui un dels dirigents independentistes que és a l'estranger, per la qual cosa podria ser l'exdiputada Anna Gabriel.

Gabriel resideix a Suïssa des de febrer, quan va decidir anar-se'n de l'Estat per no declarar davant el Tribunal Suprem per la causa del procés independentista.

No obstant això, la CUP va assegurar en un comunicat que "ara mateix no hi ha cap nom sobre la taula com a cap de llista" i que, si decideixen presentar-se, treballaran la confecció de la llista amb els mateixos procediments que segueixen en totes les eleccions.

Contador