La CUP continuarà debatent en un Consell Polític extraordinari sobre les europees

La CUP continuarà debatent en un Consell Polític extraordinari sobre les europees
10 de novembre de 2018 @CUPNACIONAL

BARCELONA, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha celebrat aquest dissabte un Consell Polític a Perpinyà (França) per debatre si es presenten a les eleccions europees i han anunciat que encara no han pres una decisió i que continuaran debatent-ho en un Consell Polític extraordinari.

"Després d'un debat complex sobre la nostra participació en les eleccions europees, avui no ho tanquem a l'espera de poder resoldre i prendre una decisió el màxim de consensuada i representativa de l'organització", ha informat el partit a Twitter.

"Ens emplacem a fer un Consell Polític extraordinari per seguir debatent i prendre una decisió", ha assenyalat la regidora de la CUP-Capgirem a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant, que ha afegit que treballaran per generar espais de debat en les properes setmanes.

La CUP ja va explicar el dijous que s'han presentat diversos documents per al debat i votació, i que alguns defensen presentar-se i uns altres no.

"Tant els documents que es decanten a favor del 'sí' com els quals es decanten a favor del 'no' recullen fórmules diverses, que requereixen un debat pausat i profund", ha assenyalat la formació anticapitalista.

Si decidissin presentar-se a les europees seria un fet inèdit en el partit 'cupaire', ja que mai s'han presentat a aquest tipus de comicis.

De fet, sempre han rebutjat participar en les eleccions europees i en les generals, i només han presentat candidatures a les autonòmiques catalanes i a les municipals, ja que mantenen una posició crítica amb les institucions de la UE i de l'Estat.

POSSIBLE CANDIDATA

En el cas que la CUP acabés apostant per presentar-se a aquests comicis, la següent incògnita seria a qui triarien com número u de la llista.

Segons va publicar el diari 'Ara' el dijous, un dels documents defensa que el cap de llista sigui un dels dirigents independentistes que està a l'estranger, per la qual cosa podria ser l'exdiputada Anna Gabriel.

Gabriel resideix a Suïssa des de febrer, quan va decidir anar-se'n de l'Estat per no declarar davant el Tribunal Suprem per la causa del procés independentista.

No obstant això, la CUP va assegurar en un comunicat que "ara mateix no hi ha cap nom sobre la taula com a cap de llista" i que, si decideixen presentar-se, treballaran la confecció de la llista amb els mateixos procediments que segueixen en totes les eleccions.